Grötlycka
Jag hade svårt för att äta gröt länge, speciellt havregrynsgröt och andra gråa och grova grötar. Jag ville så gärna tycka om den typen av gröt eftersom det är en väldigt bra typ av frukost. Jag fick helt enkelt dränka den i sylt och mjölk för att det skulle gå, men jag har nu kommit fram till den perfekta havregrynsgröten (enligt mig). Nu kan jag till och med bli sugen på gröt till lunch, det hände aldrig förut, haha!
Jag får sällan i mig det som räknas som 1 portion från receptet på exempelvis baksidan av havregrynspaketet, så jag gör en halvportion och äter hellre någon extra frukt eller något mer till.
1 liten portion gröt:
0,5 dl fiberberikade havregryn
1 dl vatten
0,75 - 0,5 dl proteinpulver (använder kasein med vaniljsmak, men detta går även att utesluta.)
ca 1 tsk kanel
1/2 mosad banan
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp till önskad konsistens.
Enligt mig ger den mosade bananen och kanelen jättegod smak om det får koka med från början!
Servera med mosad banan, äppelbitar, bär, äppelmos, keso, mjölk eller något annat gott!






